2012. május 31., csütörtök

Gyereknapi ajándék - Vasúttörténeti park

Az idén anya úgy döntött hogy 1 nappal előrehozott gyereknapot tartunk. Valahogy nem vágyakozott a nagy tömegbe, ezer ember és gyerek közé. Így a külön extra gyereknapi programokat kihagyva, "csak" egy sima napon látogattunk el a vasúttörténeti parkba, május utolsó szombatján.
Kevesen voltak, így nagyon kényelmesen és nyugisan megnézhettünk mindent és kipróbálhattuk amit csak szerettünk volna. Első utunk a kisvonathoz vezetett, ahol apával hármasban utaztunk egyet, anya pedig fotózta a kisvonat útját. Ekkor apa és anya felfedezték, hogy a 2 évvel korábbi látogatásunk óta a park területe bővült, szépült, és a kisvonat is sokkal hosszabb útvonalon közlekedik, ahol különleges részek épültek ki. Így aztán gyalogosan is bejártuk a területet. Megcsodáltuk a gyönyörű kis tavat, ami felett egy hídon a kisvonattal is áthaladtunk. Megnéztük benne a hatalmas aranyhalakat. Az alagútba is bekukucskáltunk ahol szintén keresztül mentünk a vonattal. Utána elsétáltunk a mozdonyszín elé, és itt egy hajtányra felülve, kipróbáltuk milyen dolog is a hajtányozás mind a 4-en. :D
Felmásztunk minden járműre amire csak lehetett, bekukucskáltunk a mozdonyok fülkéjébe és fotózkodtunk. És persze a fordítókorongot sem hagytuk ám ki, azon is "utaztunk" apával, közben anya pedig fotózott bennünket.





A modellháza is bementünk, ahol több terepasztalt is megcsodáltunk, rajtuk a vonatokat. Végső feszültséglevezető pedig persze a játszótér volt, ahol eltöltöttünk még egy kis időt a hazaindulás előtt. Bevallom nem nagyon akaródzott elindulni. Én kevésnek éreztem ezt a 3 óra hosszát  a parkba. De anya úgy tervezi, hogy ha újabb 2 év múlva ellátogatunk ide, akkor már Majának sem kell haza sietnie aludni, és hosszabb időt tartózkodhatunk majd. Már alig várom!

Nincsenek megjegyzések: