2011. október 31., hétfő

Jövős-menős hét






Lelkesen mentem oviban hétfőn, és bár délután nem volt Dalosjáték foglalkozás, kedden még vidámabban indultam reggel. Ugyanis anya nagy csokitortáját is vittük magunkkal, egy nagy 6-ossal a tetején, hogy a gyerekeket is megkínáljam a születésnapom alkalmából egy kis sütivel. Nagyon ízlett mindenkinek. Ezúttal anya sajnos nem volt ott a tortabontásnál, úgyhogy fotó nem készülhetett róla. Aztán délután úszni mentünk, és mivel apa meg tanfolyamra, így anya csak átöltöztetett és utamra bocsájtott, nem tudott bejönni velem és a medence széléről bíztatni és onnan figyelni. De nem volt semmi gond, élveztem és tetszett a foglalkozás. Főleg hogy 1 hét nekem most kimaradt, és anya aggódott,hogy nem lesz kedvem. Ráadásnak Zsolti barátomék sem jöttek. De nem volt semmi probléma.

Szerdán utoljára voltam oviban a szünet előtt,mert csütörtökre előjegyeztek a doktornéni és a védőnéni oltásra engem. Így szerdán elhoztuk a cuccaimat és mindenkinek kellemes pihenést és jó szünetet kívántunk. Hazaérve jót játszottunk anyával.

Csütörtökön délelőtt a sószobában kezdtünk,mert sajnos Maja éjszakái nem akarnak javulni, és hát az allergiám miatt nekem sem árt az itt eltöltött idő, sőt használ.. Aztán irány a rendelő, ahol nagyon hamar sorra kerültünk és meg is kaptam az oltást, amit egy hősként tűrtem egyetlen nyekkenés nélkül. A doktornéni megnézte a kukacomat is de persze a 6 éves státuszvizsgálatra már nem tudtak sort keríteni, azt mondta a védőnéni majd menjük vissza máskor.. Anyának itthon esett le a 20 filléres, hogy ez újabb oviból való kimaradást jelent, és ha még a doktornénihez is menni kell, mint az 5 éves státusznál, akkor kettőt. Eléggé pipa lett szegény mikor erre rádöbbent... :S
Hazaérve gyors ebéd, aztán még Maja pihent, én játszottam kicsit egyedül, meg anyával társasoztunk is. Délutánra a karomat fájlaltam kicsit, nehéz volt vele mozogni, úgyhogy az úszást inkább kihagytuk. Helyette anyával kreatívkodtunk egy kicsit. Készítettünk méhecskét, gombát és egy tökfilkót hajtogatott legyezőből. Aztán pedig vacsira pizzát készített nekünk anya. :) Este ő fürdetett és altatott is,mert apa ismét iskolában volt és elég későn érkezett haza.

Pénteken valami pedagógus izéség miatt nem volt ovi, így reggel a mamáéknál kezdtünk és ott töltöttük el a napot is. Délelőtt bent voltunk, aztán még Maja aludt én elmentem papával és dédivel a temetőbe. Elvittük a virágokat, rendbetettük a sírokat halottak napjára. Mikor pedig Maja felébredt, mamával indultunk el és a papkertben gyűjtöttünk makkot, tobozt és egy kosár mohát. Hazaérve belaktunk almából és körtéből. Aztán apa is megjött és én újra felöltöztem és mentem ki segíteni neki felrakni a téli gumikat az autónkra. Mire végeztünk még egy kicsi idő maradt odabent a játékra, aminek a végére Lili is befutott. Jól elhúzódott az este, fini hurkát vacsoráztunk, és fél 8 is elmúlt mire hazaérkeztünk.

A szombat reggellel pedig kezdetét vette a közös családi őszi szünet. Apa is szabit vett ki és egészen vasárnap reggelig együtt leszünk, amikor is megkezdődik az új munkarend apa számára. Ami azt jelenit hogy vasárnap éppen nappalos lesz így reggel 6-ra megy dolgozni és csak este fél 7 fele fog hazaérkezni.

Szombaton ismét a sószobában kezdtünk ahol rendkívül bután viselkedtem. A butáskodás végeredménye az lett, hogy a nénit, aki segített a cipőmet felvenni,megrúgtam a fejénél..Apa rettenet dühös lett, és itthon anyával közösen megbeszélve elvették a transformers autómat egy hétre. :( Mellé persze jól le is szidtam és láttam rajtuk egész nap hogy dühösek rám, amiért ezt tettem.. :(
Délután itthon voltunk, csak apa ugrott el alvás időben egy konvektort megjavítani.
Anya nagyban alkotott egész nap , hiszen másnap Lili 5. születésnapját tartottuk és készült a torta Lili számára.

A vasárnap délelőtt játékkal, ebédfőzéssel ment el, aztán már Maja aludt, mikor anya rádöbbent, hogy az óraátállítás tényéről teljesen megfeledkezett. Így 1 órakor már az egész család ébren volt és tűkön ült, hogy elérkezzen a fél 3 és indulhassunk Liliékhez.
Hatalmas kupit csináltunk a kisszobában, de marakodás nélkül ügyesen eljátszottunk mind a hárman, és ezúttal Maja sem volt kiközösítve. Lili sok ruhát kapott, mesekönyvet, fejlesztő füzetet, egy kutyust, ami menni, ugatni is tud, kártyát kapott a szülinapjára. A torta nagyon szép és fini volt, na meg mama zserbója és keresztanyu pogija meg hamija is. Majdnem 8 órára értünk haza teli pocakkal. Egy-egy pohár tea után mentünk is fürdeni és nagyon fáradtan néhány vers elolvasása után pillantok alatt el is aludtunk.

1 megjegyzés:

Bea írta...

Nagyon szép lett a torta!!Bitzos finom is lett.Oltásnál űgyi voltál,mi még nem kaptuk meg sajna,most akartam beadatni de lehet beteg lessz Bence is megint kimarad.
Puszi:Beus