2011. szeptember 25., vasárnap

Zeneiskola és Gyadai kirándulás

Csodásan élvezzük ezt a szép időt így szeptember vége fele közeledve. Így az óvodában is sokat voltunk az udvaron, anya nem is győzött csodálkozni,hogyan össze tudom koszolni magamat ez alatt az idő alatt. Úgyhogy a mosógép ment eleget a héten. :D

A hétfői zeneiskola szuperságos volt. Főleg hogy Zsolti barátom is jött, ez is nagyon tetszett nekem. Meg volt 1-2 kisgyerek a régi zenebölcsis csoportból, bár rájuk én nem emlékeztem, csak anyu kezdett el trécslni az anyukákkal.

A foglalkozást két néni tartja. Az első felét Ági néni, akivel énekeltünk, ritmusgyakorlatokat csináltunk hangszerekkel, körjátékoztunk, mondókáztunk. Nagyon szuper volt. A második felében megérkezett Kati néni, aki egy nagy lufit hozott mindenkinek. Anyuék is be lettek így fogva, akik a nézőtéren ültek az előadó teremben - itt volt a foglalkozás a színpadon - és felfújták nekünk a lufikat. Itt következett a jó móka. Kati néni mutatta a különböző "gyakorlatokat", nekünk pedig utánozni kellett. Pl. könyökkel meglökni a lufit felfele, de csak picit, hogy utána el tudjuk kapni. Nagyon jó kis levezetés volt. A következő feladatot pedig mindig úgy jelezte Kati néni,hogy a szájához tette az ujját. Én meg Zsolti nagyon figyeltünk, szinte mindig az elsők voltunk. :D

Holnap is lesz foglalkozás, már alig várom, és ezúttal apa visz majd engem.

Szerdán délután Kosdon voltunk és az udvaron játszottunk egyet Majával közösen. Szőlőt majszoltunk, kicsit szenvedtünk is ,mert hát a meglévő játékok mindig kevesek. Aztán a héten anya körbejárta az úszás lehetőségét is. De úgy néz ki ez nem fog összejönni, bár még jövő héten telefonál egyet. Mert itt az úszás oktatást 3-4 hét alatt bonyolítják úgy,hogy heti 3 alkalommal kell menni. De nekünk a hétfő már foglalt, így nem biztos hogy megoldható. Viszont az oviban lesz ha minden igaz szivacskézilabda oktatás. Ahhoz is lenne kedvem,úgyhogy még a héten elválik, hogy az vagy az úszás fér bele a menetrendbe. De anyával megbeszéltük, hogy ha most nem jön össze az úszás, akkor ha majd véget ér ez az év, a nyári szünetben elmegyünk és megtanulhatok úszni. :)

Csütörtökön temetőben voltunk, vittünk virágot, locsoltunk.
Pénteken pedig felköszöntöttük apát a szülinapja alkalmából. Anya vacsira finom almás és szilvás rácsosat sütött. Apa pedig egy hátizsákot és egy nagy tábla csokit kapott tőlünk. Na meg sok puszit mellé. :D

Szombaton volt még a nagy kaland a héten. A Gyadai rétre mentek az ovisok. A város több ovijából is a nagycsoportosok. Az állomások és az ott végezendő feladatok az idén is igen érdekesek voltak. Nagyon élveztem. Érkezéskor pogácsát meg almát kapott mindenki, és teát. Amikor pedig végeztünk a nagy feladatta virslire is megvendégeltek bennünket. Apával voltam az idén is,mert fél 3-ra értünk vissza Vácra, és Maja akkor már majdnem felébredt a déli nagy alvásából, neki így nem lett volna jó ez a kaland. De szuper apa-fia program volt. Apa jól el is fáradt. :D

A vasárnap pedig az ünneplés jegyében telt. Délelőtt anya befejezte apa tortáját, készített sajtos rudat, mi meg bicikliztünk egyet apával. Hát... még mindig a renites szabályszegők közé tartozom, a csökönyös csacsikhoz akik mennek a saját fejük után.. Most apa is megértette anya miért pipa minden nap mikor az oviba biciklivel megyünk. Pedig ebben a szép időben szinte minden nap bicikli vagy roller a közlekedési eszközünk.
Hazaérve fini brokkolis-husis rizst ettünk ebédre na meg karfiol levest. Még Maja aludt addig társasoztunk először apával, majd hármasban. Aztán anyával kitöltögettük a Tappancs füzetemet.
3 óra fele pedig befutottak mamáék, majd Keresztanyuék, Lacusék és Simák papa is. A végén Robi és Kati is megjöttek egy rövid időre. Jó kis buli volt, én ismét a nagyon felszabadult formámat hoztam. Anya már kezdett volna mérges lenni, mikor Tita kitalálta, hogy társasozzunk Lacussal. Lili és Maja is becsatlakoztak így egy jót Zingóztunk anya felügyelete és irányítása mellett. Nekem persze annyira nem tetszett, a bohóckodás jobb lett volna, de Lacus nagyon élvezte, abba sem akarta hagyni. Aztán Lili megunta, de mi még hármasban játszottunk. Utána még előkerült a Castell játék is, de arra sajnos már nem maradt idő.

Az esti vacsi, fürdés és meseolvasás gyorsított tempóban zajlott hogy 8 órára ágyba legyünk. Mert holnap apa visz oviba, így már fél 7 után ott leszünk nem sokkal. Aztán anya viszi Maját mamáékhoz,mert neki dolga van keresztanyuval.

Nincsenek megjegyzések: