2011. augusztus 9., kedd

Nem unatkozunk

A múlt hétre minden délutánra jutott program. Szerdán délelőtt Pesten voltunk. Anyuék vettek egy nyomtatót, aztán bementünk az auchanba, ja és eladtuk Maja babakocsiját is. Délután pedig kimentünk mamáékhoz, apa pedig dolgozni mert kivételesen délutános volt ezen a héten. Az idő kedvezett nekünk és tudtunk az udvaron is lenni.

Csütörtökön délután a dunapartra mentünk le autóval, aztán bicózni indultunk. Egészen a bicikli úton a liget felé vettük az irányt. A tó teljes hosszát bejártuk, kellemes idő volt a fák árnyékában. Visszafele megálltunk a játszótéren is egy kicsit játszani, majd indultunk haza.

Pénteken a postaparkba mentünk és ott játszótereztünk. Azaz bicóval indultunk és a fagyizó volt az első célpont. Jó meleg volt aznap. Utána mentünk a parkba és játszótereztünk.

Szombaton apa mamáéknál fűtést szerelt, így mi délután a Magyar utcai hajós játszótérre mentünk le, már 3 órakor ott voltunk,mert Maja nem aludt túl sokat. Az egész játszó a miénk volt,mert elég melegen sütött a nap, és mások nem nagyon merészkedtek le. 3 nagyobb fiú jött később, de nem igazán foglalkoztak velünk. Mi szenvedtünk, kicsit játszottunk, aztán elindultunk biciklivel a környező tömbök körül, majd a házak közötti kis ösvényen jöttünk vissza a játszóra, és nekifogtunk nagyot csúszdázni Majával együtt. Két kislány is bejött közben, de aztán ők hamar elmentek. Apa is hazaért a fürdésre, és így mesét is olvasott aznap este nekünk.




Vasárnap pedig mamáékhoz menük és előkerült anya két alkotása amivel egész szombaton délelőtt dolgozott, miközben bennünket is próbált kordában tartani. Keresztapunak a szülinapját tartottuk, neki egy kókuszos tortát készített anya, papának és mamának pedig 14-én lesz a házassági évfordulója, és mivel aznap nem tudunk hozzájuk elmenni, így nekik egy extra gesztenyetorta készült. Nagyon fini volt mind a kettő. Még délelőtt tízórai gyanánt megvágtuk őket és ettünk is belőlük 1 szeletet. (felet-felet) Aztán irány az udvar és jót játszottunk, délelőtt remek idő volt. Anyáék elő is készítették a medencét délben még mi aludtunk, de a délutáni fürdőzést a felhők jól elrontották.


De az udvaron nagyot hancúorztunk, és az eső szerencsére csak 7 óra után érkezett meg, mikor mi már itthon voltunk és éppen aludni készültünk.

Tegnap délután viszont végig szakadt. REggel még elmentünk vásárolni, a Lidl-be is voltunk, de délután már nem tudtunk apával sétálni menni. Azaz elindultunk, de a végén csak tankoltunk,mert esett az eső egyfolytában.

Ma délelőtt anyának nem volt sok dolga, mert hétfőn megfőzött és meg sem állt egész nap, takarított, rendet rakott, mosott.. Úgyhogy ma délelőtt 10 órakor elindultunk biciklizni. A börtönnél mentünk le a Dunapartra, és végig tekertünk egészen a játszótérig. Ez a teljes hossza a parnak, utána már a ligetbe vezet az út. Találkoztuk egy rokonnal is, akikkel szombaton a Simák találkozón is fogunk majd. Bájr én megsértódtem, mivel a kicsi gyerekeknek való mászókához ment anya, és nem a legnagyobbhoz, és nem akartam megérteni, hogy egyszerre nem tud a játszótér 2 végében lenni, így most ezzel kell beérnem. De azért megbékéltem egy idő után, sőt kerekezni is elmentem azon a szakaszon ahol anya látott. Aztán elindultunk haza és fél 12 után nem sokkal érkeztünk meg. Ebéd és pihenés, játék következett nekem. Anyával feladatokat oldottunk meg, elég kitartó voltam. Autóztam egy keveset meg színeztem.

Délután pedig apa gyorsban megebédelt, és már indultunk is Pestre. Az eredeti tervünk az volt hogy a Dráva utcánál felszállunk a sétahajóra, ami elvisz a végállomásig bennünket. Ez sajnos nem jött össze,mert nem találtuk meg elsőre a stéget, a hajó meg elhúzott szépen és meg sem állt a megállóban... :(
NÉmi szontyolodás és tanácstalanság után aztán autóba ültünk és feláldozva némi pénzt, behajtottunk a Margit-szigeti parkolóba.
Itt aztán megkezdődött a séta és a kaland.






Kibéreltünk egy bringóhiztót is fél órára és a sziget felét be is barangoltuk vele. Megnéztük a mini vadasparkot is kívülről mert már 6 óra, éppen záróra volt ott. Aztán a gyönyörű virágos parkon keresztül hajtottunk vissza.



A tónál leültünk a vacsoránkat elfogyasztani. Én még fára is másztam.


Hazafele persze anya rosszul lett a borsos parkolási díj miatt, de kellemes délután volt és jól éreztük magunkat, ami a lényeg. Sőt, hazafele a budai oldalon indultunk el, aztán a bamuxnál lefékeztünk és a zárás előtti fél órát még kihasználtuk arra, hogy egy újabb könyvespolcnak valót beszerezzünk magunknak. Utána már valóban haza indultunk. A Megyeri hídon át jöttünk és 9 óra volt mire a kádba kerültünk a pohár tejjel a gyomrunkba. Altatni bezzeg nem kellett egyikünket sem...

Az a fő baj nálam ezekkel a késői lefekvésekkel, hogy nem jelenti azt, hogy később ébredek.. Sőt.. Az elmúlt napokban sem tudtam fél 7-7ig aludni, ma is 6-kor keltem. És anya gyanuja szerint holnap is így lesz.. Nálunk ezért nem nagyon divat, hogy a nyárra való tekintettel a lefekvés és a fürdés eltolódik ilyenkor.. Jobb ha időben ágyban vagyunk.. De persze 1-1 nap lehetséges, ha anya megfelelő idegzettel van felszerelve a másnapi hisztikhez. :)

1 megjegyzés:

Móni írta...

Jó kis programok. A Margitszigetre mi is készülünk, mert eddig még nem sikerült kijutnunk :( A borsós árak sajnos az embernek tényleg elveszi a kedvét és már nem is nagyon emlékszik a nap jó eseményeire :( Szerencsére nálunk működik a kicsit később fekvés és 7 vagy az után kelés :)
Anna, Máté és Móni