2011. augusztus 2., kedd

Július utolsó hete







Jó kis őszi hangulatban meg időjárásban telt, ezért elég sokat voltunk itthon, amit azért annyira nem díjjaztunk. De az a két nap, amikor anya idegeire mentünk kicsit mérséklődött, most már azért a délelőttök nagy részében megértettük egymást néhány kisebb-nagyobb perpatvar volt csak közöttünk.

Hétfőn délelőtt Anikónál buliztunk a szomszédban, még anya itthon a szokásos teendőit végezte. Aztán apa kedden elment Debrecenbe és hazahozta az "új" autónkat. Szerdán délután Dínókiállítás és filmvetítés volt a művelődési házban ahova apával mentem el. Anya és Maja addig felmentek keresztanyuékhoz egy kicsit játszani, ha már esett az eső úgy is.. A kiállítás után mi is csatlakoztunk. Játszottunk egy jót hármasban, egész jó kis egyetértésben. Vacsiztunk fini tejberizst amit anyáék készítettek. Aztán mikor elindultunk haza még leragadtunk a ház előtt, azaz a felnőttek,mert megcsodálták az új autót. Mi addig az udvarban szaladgáltunk, fogócskáztunk. Majd anya beült a sofőr oldalra, keresztanyu mellé, mi gyerekek pedig hátra és tettünk egy nagy kört deákváron, hogy anya is kipróbálhassa az autót. Már 8 óra voltunk mire hazaérketünk és 9 is elmúlt mire elaludtunk.

Pénteken kezdődött a Váci Világi Vigalom 3 napos ünnepsége nálunk, aminek a nagy részét sajnos elmosta az eső.. Pénteken délelőtt Lili nálunk vendégeskedett még a mamáék az esőben sátrat állítottak a Vigalomban, mert hát keresztanyuék meg dolgoztak. Aztán délutánra elállt az eső és még anya az orvoshoz vette az irányt mi apával lementünk mamáékhoz. Csináltam Gyula bácsival bőrkarkötőt ismét, aztán Géza bácsival teknőt faragtam. Amikor pedig anya is csatlakozott hozzánk mentünk egy kört és megnéztük az árusokat. Vettünk Melindának egy tapsolós lepkét és dodzsemeztünk meg felültünk a kis körhintára Majával. Mire mamáékhoz visszaértünk már 7 óra volt így lassan megindultunk hazafele. Ezen az estén is későn kerültünk ágyba.

Szombaton apa maszekolt délelőtt, délután pedig kimentünk dédihez. Apa szerelgette az autókat, mi pedig szerencsére tudtunk játszani az udvaron, csak lógott az eső lába de nem eredt el.

Vasárnap esett, szinte egész nap. Így a délelőtti teendők és a pihenés után Pestre vettük az irányt a Közlekedési Múzeumba, kihasználva a hónap utolsó vasárnapját, és az ezen a napon nyújtott kedvezményeket. Megnéztük a terepasztalokat, a nagy vonatokat, villamosokat, beszálltunk az egyik kocsiba, végignéztük az egész kiállítást. Kipróbáltuk a hajókereket, megcsodáltuk a régi kocsikat, bicikliket, és még egy motor és autó kiállítás is volt, ahol gyönyörködhettünk régi járgányokban.
Aztán az autóban anya felhívta a kedvenc pizzériánkat és rendelt pizzát. Mire Vácra értünk asztalunk is volt és a pizzánk is elkészült. A vacsi befejeztével pedig még pont fél óra volt hátra apa egyik kedvence az Ismerős arcok c. zenekar koncertje előtt.. Így leautóztunk a Vigalomba, és mivel nem esett az eső,megkeresve keresztapuékat végighallgattuk a koncertet. Nekem nagyon tetszett, mondtam hogy a legjobb nap volt ez a héten, és máskor is menjünk el a koncertre.. :D Még az elején nagyon hangosnak is ítéltem, azért utána megszoktam. És hát így vasárnap is igen későn 9 órakor kerültünk ágyba.

2 megjegyzés:

Móni írta...

Ez a jó a nyári szünetbe, hogy ott előfordulhatnak ilyen késői lefekvések amit a gyerekek nagyon élveznek. Nálunk most fél 9-9 -re van áttéve a fekvés és így reggel is csak fél 8 körül kelnek :)
Anna, Máté és Móni

Bea írta...

Hát ha mi vasárnap a közlekedési múzeumba mentünk volna,vagy épp ti jöttettek volna a vasuttörténeti parkba,még talizhattunk volna is.
Puszi::Bea