2011. május 2., hétfő

Május 1-je

A szombati napunk sem telt unalmasan, ugyanis nálunk vendégeskedett Lili ismét délelőtt. Még anya elkészítette a torta piskótáját és összedobta a levest mi lefoglaltuk magunkat. Kellett egy kis ráhatás, de aztán már ment a hármasban való játék marakodás és örjöngés nélkül is. Aztán negyed 10kor összeszedelődzködtünk apával együtt és lementünk a Duna-partra. Előkerült a bicikli, a roller és a motor is. Na meg a mászókákat is meghódítottuk. Szóval nem volt unalmas, leizzadtunk rendesen. BEdöntögettük a fél liter vizet is fejenként amit anya a táskájában cipelt értünk. :D JÓ nagyot sétáltunk. Majd hazafele beugrottunk a piacra tojást venni,mert a torta a készletünk nagy részét felemésztette és szükség volt rá a tojásos nokedlihez. Itthon pedig anya gyorsan meg is sütötte,mert a noki már készen várt a hűtőben. Fini karalábélevest és tojásos nokedlit ebédeltünk aztán mindenki a saját ágyban nyugovóra tért. Apa közben lelépett és segített Laciéknál sátrat állítani az udvaron, mert másnapra keresztelőre voltunk hivatalosak.
A délután itthoni játékkal telt.

Vasárnap pedig szokás szerint engem nem kellett ébreszteni ám, fent voltam már 6 óra előtt... 8 órára viszont mindenki túl a reggelin csinibe öltözve indulásra készen állt az előszobában. A református istentisztelet elején megkeresztelték Titanilla Gizellát és utána egy presbiter néni segítségével hátramentünk a külön terembe mi gyerekek, gyerekistentiszteletre. Apa jött velünk, anya pedig maradt, hogy meghallgassa a papbácsit miről is beszél anyák napján. Az istentisztelet végén pedig mindannyian megjelentünk, egy papír szívvel a kezünkben, amit mi vágtunk ki majd felragasztottunk egy hurkapálcára. A presbiter néni előéneklésével elénekeltünk egy éneket és átadtuk az anyukáknak anyáknapja alkalmából. Nagyon megható lehetett,mert anya szeme könnyes volt (főleg hogy nem is számítottunk rá, hiszen mi nem járunk ide istentiszteletre, nem gondoltam volna hogy a presbiter hölgy ilyen leleményes) :)
Aztán hazafele vettük az irányt. Átöltöztünk kevésbé ünneplő ruhába, magunkhoz vettük a tortát amit anya előző délután befejezett, este pedig feldíszített és mentünk Lacusékhoz.
Az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk. Egész délelőtt játszottunk kint az udvaron. Voltunk páran gyerekek és felnőtt is szép számmal volt. Aztán mikor behúzódtunk a sátor alá, 1 óra fele ebédelni, akkor kezdett el esni csak az eső. Háromnegyed 2 volt mire itthon nyugovóra tértünk és Maja ébredt előbb, engem anya úgy keltett fél 4kor.

Utána viszont nem volt maradásunk,mert már mamáék is vártak bennünket. Mire kirétünk Liliék már rakták a tüzet és készült minden a szalonnasütéshez. :D Naggyon ügyesen és türelmesen megsütögettem a magam szalonnáját, aztán egy kicsi kés segítségével fel is daraboltam és mind egy szemig meg is ettem fini kenyérrel és lilahagymával. :D Naggyon fini volt!
Aztán persze ment a bicózás, rollerezés, motorozás az udvaron este 7 óráig, amikor is szedelődzködni kellett és indulni haza,mert ma mindenkit a munka várta.



Nincsenek megjegyzések: