2011. április 19., kedd

Macifarmos délután

Csodás tavasz köszöntött ránk, és ezt ki kellett használni! Anya így hirtelen ötlettől vezérelve autóval jött értem délután az oviba és mentünk apát összeszedni a munkahelyén. Aztán pedig irány Veresegyháza! Megnéztük a macikat! :D

Persze első utunk a kisvonatba vezetett, amiről kiderült egy idő után, hogy "frissen" van festve.. és a nagy napsütésben megolvadt rajta kissé a festék.. Apa keze olyan lett úgyhogy utána már le lettünk parancsolva róla..



Aztán beszereztünk egy csupor mézet és három fakanalt.Ebből az elsőt az első - enni hajlandó maci - el is zsákmányolta Majától, így milyen jó hogy 3 volt belőle.. De a többi maci nem akart enni, így bánatunkban a rénszarvast etettük meg.. Nem is tudtuk hogy szereti a mézet! :D


De aztán lusta medvéket is találtunk aki lefeküdt a földre és nekünk kellett egészen a szájáig nyomni a kanalat, és akkor méltóztatott nyalni keveset..



A túra végén még egy kis játszóterezés következett.. Néhány szúszdázás, körbe futkosás, hintázás.. MÉg én is belemerészkedtem anya után... de nem sokáig ám!




Aztán irány haza. Közben benyomtuk anya pogácsáit.. amiket délután sütött és megittuk a teácskát.. De azért hazaérve csúszott a túrógombóc is vacsira (negyed kg túróból a két gyerek épp jóllakott. :D). És fordított menetben történt minden, mivel a lábunk homokos, a ruhák poros és piszkos volt. Így 6 órakor mentünk is a kádba, majd fürdés után vacsi, aztán Kisvakond a tévébe. És végül apa olvasott Franklint meg verseket is. Így 8 óra volt mire elcsendesedtünk odafent..

1 megjegyzés:

Móni írta...

Jó kis program, már mi is tervezzük, hogy egyik hétvégén elmegyünk :) De mindig kitalálunk valami mást, szerencsére programokból van bőven :)
Anna, Máté és Móni