2010. december 27., hétfő

December 25-26... és a hó is mégérkezett

Pedig 25-én reggel már anya igazán azt mondta,hogy borzasztó lesz a hangulata ettől a folytonos esőtől.. karácsonykor...
Így délelőtt semerre nem is voltunk. Anya készítette a kacsamellett meg a köretet mellé, apa segített a konyhát rendbetenni, aztán pedig játszottunk, dvd-ztünk.
Az ebéd nagyon fini volt és utána pihentünk egyet,mert délután Simák papákhoz voltunk hivatalosak. Sajnos fotó nem készült náluk, így arról a délutánról csak szavakban tudunk beszámolni. Mire elindultunk, úgy tünt mintha már havas eső esne.. hazafele indulva pedig egy nagy kupac hóval találtuk szembe magunkat ahogy az ajtón kiléptünk és csuszkáltunk rendesen, főleg anya, mire berakott bennünket az autóba.

Papáéknál is volt ajándékozás, bár elég későn, már tűkön ültünk és halálra untuk magunkat mi gyerekek, mert mire megérkeztek Lacusék és Robcsiék megérkeztek kiderült, hogy az ajándékaink meg otthon maradtak -ezt persze mi nem vettük észre - és így Robi újra eltünkt és bő fél óra eltelt mire visszaért. Addig azért ettünk a fini sütikből, de nehezen találtuk a helyünket.
Viszont megérte várni,mert egy pici pianínót és egy gitárt kaptam, ami nagy-nagy vágyam volt (a kár csak az hogy a gitárból a gagyibb mini fajtát, ami egy másfél éves gyereknek való és még a húrjait sem lehet meghúzni feszesre.. Pedig szegény gyerek tényleg úgy vágyott rá, ő mondta hgoy azt szeretne karácsonyra.. ma meg egész nap le sem lehetett tetetni vele, azzal játszott, na meg a szintetizátorral. :D)
Kaptam még egy autót és két pulcsit is.
A sok finomságból meg is vacsoráztunk és csak fél 7 után indultunk hazafele.

26-án reggel fél 7kor keltem és anya felkapcsolta nekem a nappaliban a fenyőfát hogy gyönyörködhessek benne. Reggelire ismét fini gazdag kalácsot ettünk, amit anya készített, habos kakaóval. De már 9 óra is elmúlt mire megindultunk mamáékhoz. A hó pedig szakadt, és egész éjjel esett, nagyon fújt a szél! Apa vagy 20 percet melegítette meg takarította az autót mire indulni tudtunk.

Mamáéknál már vártak Liliék. És miután apáék a havat ellapátolták és bejöttek kezdetét is vette az ajándékozás.


Énekeltünk és csillagszórót gyújtottunk, csodáltuk a fát.







Kaptam könyveket, egy logikai játékot amiből kígyót vagy kockát lehet készíteni, egy Catan Junior társasjátékot, egy pulcsit, egy lego tűzoltó autót, dvd-t. Mindennek nagyon örültem és boldogan bontogattam az ajándékokat.





Papát is felköszöntöttük az elmaradt decemberi szülinapja alkalmából. És a déli alvás után kimentünk Lilivel és keresztapuval a paplejtre szánkózni egyet. Nagyon jó volt, még mindig esett a hó és a hideg sem érdekelt bennünket. Sőt! Mi Lilivel teljesen csuron vizesek voltunk az overáll alatt. :D
Hazaérve megkóstoltuk a süiket és újra gyújtottunk csillagszórót és nagy éneklésbe kezdtünk. Mama az idén is kitett magáért és csodaszép karácsonyfát díszített. Még a csillagszórók is különlegesek voltak. Ajándékozás előtt csillag formájúakat gyújtottunk, este a sötétben pedig szív alakúakat.


1 megjegyzés:

Bea írta...

Nagyon szép karácsonyotok volt!

Puszi.bencikusék