2010. augusztus 28., szombat

Repeta


Kedden kéz a kézben sétáltunk a városban és igen okos fiúként viselkedtem. Ugyanis történt hogy nem volt autónk, előző nap nem volt babakocsink, úgyhogy Maja is gyalogos úrhölgy lett.. Na azért anya nem volt olyan boldog amikor kijöttünk a rossmannból egy csomag pelenkával meg egy szatyorral a kezében, és akkor még ott volt a mi két kezünk.. :) Jó játék.. :):)


Szerdán délelőtt is mentünk egy kört, de ekkor már babakocsival. Voltunk a piacon beszerzőúton is. A déli alvásból hamar ébredtem és így anya megengedte hogy a gép elé telepedjek és traffozzak kedvemre. Azért túl sokáig nem tartott a dolog,mert Maja is megébredt, de együtt néztük a dínós mesét.. Ez a kedvencem. Aztán uzsiztunk és elindultunk buszozni. Én egyből megörültem ahogy anya felvetette a lehetőséget és örömmel hagytam itt a gépet. Vettünk az autómatából jegyet és felszáltunk egy fehér buszra. Leghátra akartam elülni és folyton azon aggódtam hogy elfelejtünk leszállni. :) Aztán Deákváron keresztanyuékhoz közel anya jelzett, azátn én is és leszálltunk. Elmentünk ettünk egy fagyit, ahol találkoztunk a pici Bencével aki az esküvőben júliusban is nagyon tetszett nekem. Egyből az aszalukhoz telepedtem le és még ettem a pisztáciás fagyimat - mostanában ez a kedvenc.. azaz mindegy csak zöld legyen - addig szóval tartottam Timit. Anya azon csodálkozik hogy a fagyi hogyan fogyott el, pedig nem az asztal alatt kötött ki. :):):)

Majd elsétáltunk kersztanyuékhoz. Az eredeti terv, miszerint Lilivel fogunk játszani, kudarcba fulladt,mert közben szembejött Lili és keresztapu autóval, akik éppen mentek el. Úgyhogy én szenvedtem végig keresztanyunál. Pedig anya felajánlotta a lehetőséget a kapuban, hogy a játszótérre szeretnék menni, vagy így is felmegyünk keresztanyuékhoz. Én az utóbbit választotta, de nem igazán tudtam magammal mit kezdeni. Hazafele a buszozás helyett végül Keresztapu és Lili vittek haza bennünket. Aztán anyával megvacsiztunk, fürödtünk és néhány vers után aludni tértünk. Én mostanában már nem sok vizet zavarok, nem járkálok, nem dumálok, ugyanis átvette Maja a szerepem. Ő az aki az ősöket nem hagyja békében, és néha engem is kiakaszt a dumájával hogy nem tudok tőle elaludni.


Csütörtökön mamáékhoz mentünk és minden olyan jól indult. Bent szenvedtem kicsit, de aztán dédivel és nénél leálltam diskurálni. Mama próbálgatta rám a nacijaimat,mert varr majd nekem még néhányat a jövő héten, hogy legyenek a hideg reggelekre is. De aztán kint az udvaron hamar a padon fekve tált anya. Fájlaltam a fejem meg a hasam, és tényleg semmihez nem volt kedvem hanem lefeküdtem. Anya meg is mérte a lázam, hőemelkedésem volt... Főztek nekem kamillateát és hiába volt túrógombóc az ebéd, végül nem kaptam csak egy szelet kenyeret. Aztán aludtam egy nagyont és mire felkeltem anya visszaért, apát is hozta aki a garázsban dolgozott már és hozott algopirint. Egy felet kaptam belőle, és utána lassan elszállt minden bajom. A fejem még fájlaltam picit este is, de végül anya és mama az eredeti tervnél maradt, és náluk maradhattam. Így még az ovikezdés előtt 2 éjszakát mamáéknál aludtam.


Pénteken pedig, az utolsó igazi nyári napon vidáman keltem, kutya bajom sem volt, így 9 órakor már a gödi strandon voltunk mamával és papával . Egészen délután 5 óráig pancsoltunk. Ettem szőlőt, amit otthonról vittünk, vettünk lángost és hazafele fagyit is kaptam. Nagyon szuper nap volt, jól éreztem magamat.


Szombaton reggel keresztapu hozta Lilit is,mert dolgozni ment, így a délelőttöt együtt töltöttük. Sajnos az éjszaka megérkező hidegfront miatt csak bent a lakásban, mert kint esett az eső. Előkerült anyáék régi zongorája (pici szintetizátor szerű) és az volt a nagy sláger a 3 napban. Össze is vesztünk Lilivel rajta. Ebédre fini husit, krumplit és kovászosubit ettünk, aztán jött keresztapu és hazafuvarozott engem is. Itthon aludtam egy jó nagyot, közben apa is befutott, akinek délelőtt szerelhetnékje volt.. A délutánt itthon töltöttük. Játszottam a traffon, uzsiztam őszibarackot, segítettem apának szétszedni a járókát, aztán pedig anyának takarítani. Az 5 db játékos polcomról én pakoltam le, letöröltem a port róla és vissza is pakoltam. Apa teljesen el votl hülve milyen ügyes fia van.. anya csak mosolygott mert mi már régebben is takarítottunk így közösen. Így hát mivel mindneki kivette a részét az átrendezésből, az asztalhoz is közösen ültünk a jól megérdemelt vacsorára. Aztán még anya előszedett pár télikabátot,meg mellényt amit felpróbálgattunk, de már mentünk is fürdeni és diavetítőzés után aludni.

Nincsenek megjegyzések: