2009. április 16., csütörtök

Lívi és Laci




A keddi napunk még remekül telt, mert apa itthon volt. Együtt mentünk sétálni. Apával mi a parkban voltunk,még anya vásárolt. Maja aludt, mi meg apával jót játszottunk. Kivételensen nem a játszó gyerekeket figyeltem, hanem csúszdáztam is párat, libikókáztam, szaladgáltunk, homokoztam, lógtam a szeren. :) Itthon játszottunk apával, porszívóztunk is,mert szerdára vendégeket vártunk. Kellemesen telt a nap, és anya meg apa is azt mondta,hogy milyen jó lenne, ha 2-3 ilyen napja lehetne az embernek minden héten.


Tegnap délelőtt, miután a reggeli teendőkkel végeztünk, elindultuk a városba. Anya vásárolt néhány dolgot, aztán ismét mentünk a parkba. Most annyira nem voltam lelkes a játék terén, mert hát apa nem volt ott. A többi gyerekkel valahogy nem kezdek bele a játékba, és még ha más próbálkozna is, nem igazán mutatok hajlandóságot a csatlakozásra. Anya emiatt kicsit szomorú is. Csak a felnőtteket nyúzom, mindig csak velük akarok játszani. : Aztán hazafele elmentünk egy ruhaboltba, és a húsvéti pénzem egy részéből vettünk 2 felsőt nekem. Hazaérve ebédeltem és aludtam. És mire felébredtem, megérkeztek a vendégeink is. Lívit és Lacit már nagyon vártam, hiszen több hónapja láttam őket utoljára. Lacit egyből befogtam és nem is nagyon akatam elereszteni, vele játszottam volna egész délután.


Mikor apa megjött, akkor azért egy kicsit beszélgetni is engedtem őket, de mindig jeleztem, hogy itt vagyok ám, és velem is foglalkozni kell.. :) Aztán anya ölében ülve a konyhába megmutattam mit tudok. Mondtam a verseket, meg az énekeket, és anyával közösen az Arany Lacinak c. verset is elmondtuk. Azaz anya csak itt-ott segített nekem. El is volt ámulva ő is,mert eddig mindig csak kértem, hogy mondja el a verset, és ragyogó szemmel figyeltem, annyira tetszett. De most egy idő után átvettem a szót és nagyon ügyesen elmondtam végig.


Este már a fürdésidőbe is benne voltunk mikor elmentek, de én nem bántam volna ha még maradnak. Mondtam is nekik, hogy szeretem őket :)


Ma 10 órakor indultunk anyával körútra. Megrendeltük a templomi asztaldíszt a vasárnapi keresztelőre, aztán vettünk kenyeret, és elmentünk a főtérre. Ezútta a motorommal mentem, és több mint fél órán át motoroztam a téren, még Maja aludt anya meg "napozott". :) Barátkozni most sem nagyon akartam.


Mikor hazaértünk, nem sokkal megjött mama, ő vigyázott ránk egy kicsit, még anya orvoshoz ment. Sajnos én éppen aludni mentem, csak még megöleltük egymást és váltottunk néhány szót, és mikor felkeltem már nem volt itt mama. Zokon is vettem, pedig anya mondta, hogy nem biztos,hogy itt lesz.. szomorú voltam miatta, mert játszani szerettem volna vele.


Délután festettem, mesét néztem, apát nyúztam. Sajnos az ebéd hosszú idő óta újra hányással végződött... :( A sárgaborsó főzeléktől állt fel a szőr a hátamon.. de nem is érti anyu hogy miért,hiszen régen szerettem... hát most egy ideig biztos nem csinál anya...

5 megjegyzés:

Bea írta...

Látom nagyon tetszett a húsvét,én sajnos nem mondtam verset,egy kicsit szégyenlős vgyok.Mostanában táraságba kell elég sok idő még feloldódok addig meg sem szólok,és ez igy van amikor gyerektársaságba vgyok.Inkább játszom egyedül egy darabig.
Bencikusék

Lori and Ruben írta...

Ugye milyen jók ezek az apás napok? A mama meg nekem is hiányzik mindig:( Vagy csak a szüleim unalmasak:)
Hánytál? Ooo, aztán nehogy beteg legyél!
Lori és Ruben

Mia és Maja írta...

Mi is imádjuk,amikor vendégek jönnek hozzánk,de azt is,amikor mi megyünk vendégségbe.Mindegy,csak ne unatkozzunk.;)
Én (Mia) még mindig barátkozó tipus vagyok,de anyáék is észrevették,hogy volt már rá példa,hogy szégyenlősködtem és nem akartam szólni a gyerekekhez.:o
Szerintük,a hangulatunktól függ...;)
Nálatok vasárnap keresztelő?:o
Mi májusban kereszteljük Maját,akkor lesz a szülinapja is!:)
Puszika!!!

Melinda írta...

Ez a napotok is kellemesen telt, jó, hogy Lacival ilyen jól elvoltál:-)
Mostanában én is szeretek festeni, Te mit festettél Kristóf?

Gabi írta...

Szorítunk,hogy szép idő legyen vasárnap!!!;):)
Szkokán fiúk