2008. november 18., kedd

Újabb antibiotikum kúra




Tegnap az egész napunk úgy telt, hogy leszámítva azokat a 20-25 perceket amíg aludtam folyamatosan köhögtem megállás nélül.. És persze sírtam és anyát akartam és enni egy falatot sem ettem. A rendelőben is soron kívül behívtak,mert nem bírta a doktor néni hallgatni,hogy megállás nélkül köhögökk. Azt mondta hogy ez krupp és ráadásul a torkom is teljesen be van gyulladva, így nem úsztam meg az újabb antibiotikumot. 4 hete hogy az előzőt beszedtem.. :( Anya meg teljesen el van kenődve,mert a köhögés természtesen nála is visszajött... nem tudjuk mi a fene lesz így velünk... De ez már szomorú.


Így a héten nincs ovi..


Az éjszakánk is iszonyatos volt.. Kb. 15 perceket tudtam köhögés nélül aludni,pedig leköltöztünk a nappaliba, mert itt a kanapén anya remélte, hogy oldalt feke maradok és úgy nyugodtabban tudok aludni. Mert fent hiába fordított oldalra, amint bealudtam már fodultam is hanyadt, így meg aztán azonnal jött a köhögés. Anyuék meg a matracon mellettem aludtak.. azaz csak próbáltak,mert hajnali 2-ig szinte senki nem aludt fél óránál többet. Aztán valahogy elkezdtek a gyógyszerek hatni és reggelig már csak egyszer ébredtem arra, hogy nagyon köhögök. Reggelre anya kezdett el megint rendesen köhögni és persze hulla volt egész délelőtt.. :(


Nekem valahogy nagyon eltalálták most a gyógyszereket,mert a mai délelőttöm nagyon vidáman telt már. Néhányszor jött rám egy erős köhögési roham, meg párszor fújtam az orrom, de ennyi volt.


Több mint egy órát gyurmáztam szépen, nagyon élveztem és tetszett a dolog, anya pedig addig a kanapén pihent. Aztán Thomas is néztem. Meg persze reggelről anyát bosszantottam, hogy lássa tényleg jól vagyok már.. Most enni is ettem, bár anya nem mert egyszerre túl sokat adni,mert tegnap jött is vissza az a pár falat is amit megettem.. Most a déli alvás a nagy kérdés, bár biztos,hogy köhögni fogok és nem lesz ez olyan egyszerű menet..


Anya meg nem jut egyről a kettőre a dolgával. Pedig mindjárt itt van ádvent. December 1-je is és közeleg a mikulás ünnepe..

8 megjegyzés:

sedith írta...

Szilvikém, nagyon gyors gyógyulást kívánok mindkettőtöknek! Iszonyatos, amikor beteg a gyereked, és még rosszabb, amikor te is lerobbansz mellette. Nagyonis tudom, mit jelent, nekem volt "szerencsém" éppen szülés előtt pár nappal egy hasonló szituhoz. De lejárt, szerencsére. Igaz, még 3 hét múlva is köhögtem, de aztán az is kimaradt.

nem tudom, szedtek-e, adsz-e Kristófnak valamit megelőzésre, immunerősítésre? Mert én a csajoknak adom az Oscillococcinumot és az Echinacea-szirupot és (kopp-kopp) még semmi bajuk nem volt egész ősszel. Tudom, hoyg Kristóf közösségbe is jár, úgyhogy sokkal könnyebben összeszed mindentde ha eddig esetleg ezeket a dolgokat nem próbáltad ki, akkor bátran vágjál bele, mert meglátod, lesz eredménye. És te is szedjed!!!
Remélem, mihamarabb a múlté lesz a metegeskedés!:)
Puszi: Edith (Kriszta és Boróka)

Névtelen írta...

Szomorúan olvassuk, hogy ismét betegek lettetek :-(
Sajnos nálunk is beteg a Máté mandulgyulladás és köhögés, de már a végénél tart. Anya most szenved, mert fáj a torka és a feje szét robban, mert nem tud orrot fújni és ott áll minden. Gyógyszert nem tud bevenni fejfájásra, mert, Anna még szopizik. Jobbulást, és vigyázzatok magatokra.

Máté és Anna

Lori and Ruben írta...

A képen látszik egy kicsit, hogy piros a nózid, de jó hir, hogy már javulgat a dolog. Anyának is csak jobbulás tudunk kivánni, de azt minnél hamarabb:)
Én eddig egész jól megúsztam a dolgot, de hol van még az igazi tél? Anya már most tervezi, hogy a kistesó mellett nekem is lesz majd anyatej mindennap, igy talán az immunrendszerem is erösebb lesz.
Lori

Bogár és Gerti írta...

:( Ez már tényleg nagyon rettentő :( Jó lenne ha hatának végre a szerek :(
Puszi
Ui.: Játékra hívunk :) ...

Mia és Maja írta...

Utánna néztem a M.O. oldalakon is és ezt írja a fehér mályváról:

"A fehér mályva tea köhögés ellen, főként gyermekeknek alkalmas. Ezenkívül nyálkás bevonóként légcső-, és emésztőrendszer hurutos megbetegedéseinél is alkalmazzák. Használják klisztérnek és lágyító borogatónak. Gyógycukorkát is készítenek belőle..."
Én itt szirup formájában vettem,de lehet nálunk venni csak gyökeret és teát főzni.
Szerintem,nálatok is van minden jobban ellátott gyógyszertárban.
Próbáld ki,ezt terheseknek is szabad szedni,de azért kérdezd meg!
Tovább is repülnek a gyógypuszikák!!!

Névtelen írta...

Olvastuk az utolsó bejegyzéseiteket és nagyon sajnáljuk,hogy ennyire kerülget benneteket a betegség!Reméljük,hogy azért nem haragudtaok meg,mert eddig nem jelentkeztünk,de ha béztétek a naplónkat megértitek,hogy miért volt így!De titeket biztosan fogunk nézegetni,de reméljük már sokkal vidámabb hírekkel fogtok várni!
Lili szerencsére még 1 napot sem hiányzott oviból,én a Béres rágótablettát adom neki,naponta kettőtt,remélem ez is hozzájárul a dologhoz.Pedig múltkor is alig,vagy 8-an voltak a csoportban,annyian lebetegedtek:-(
Adventról pedig annyit,hogy én most olyan naptárat csinálok,hogy cserépbe beöntünk egy csupasz kis fát,befestjük fehérre és erre aggatom a kis meglepikkel töltött zacskókat,De hogy mikor fogom elkészíteni,az rejtély!!!
Állandó rohanásban vagyunk,ma rajzverseny,holnap és szombaton Miskolcra megyek továbbképzésre és még sorolhatnám!Tibi már meg is kérdezte,hogy nálunk minden napra kitalálnak vmit??Hát valahogy úgy!!
A levélváltások is nagyon hiányoznak,sokszor juttok eszünkbe,de mire odakerülök már agyilag trutyi vagyok!:-(
Puszi:Annamari

Bea írta...

Ggyógyuljatok gyógyuljatok drágáim!!!
Puszi:Bencikusék

Melinda írta...

Annyira sajnáljuk, hogy ennyire lerobbantatok:(((( Biztos, hogy ez nagyon megterhelő mindannyiotok számára, jobbulást kívánunk Nektek!!!!!!!!!
Sok puszi!!!!!!!!!