2010. június 7., hétfő

Hosszú hétvége

Már csak azért is mert apa csütörtöktől itthon volt velünk szabin. Bár sok mindent terveztek anyáék, abból sajnos semmi nem lett,mert anya nagyon ramatyul volt, és még mindig nem akar helyrejönni. Ő csak nyűglődött a 4 nap alatt. De szerencsére mi jól éreztük magunkat, mert erről apa gondoskodott..

Csütörtökön még esős idő volt, így egy gyors piacozás és vásárlás után mentünk haza. Anya ugrott még el délután egy boltba - utolsó erejével - mi addig itthon apáztunk. Aztán apának este programja volt, így anyával fürödtünk és mentünk aludni.

Pénteken délután kimentünk mamáékhoz Kosdra mikor felébredtünk,mert várt ránk a nagy tál eper és játszottunk egy jót. Főleg hogy Lilike is ott volt. Délelőtt pedig anya felhasználta a papa által előző nap hozott epret és készített egy isteni epres alagutat. A házassági évfordulójukra sütött, ami nagyon fini lett.

Szombaton még anya itthon próbálta az éjszakát és az elmúlt napokat kipihenni, apával délelőtt elmentünk a Damjanich térre, ahol gyerekprogramokat szerveztek nekünk. Voltak táncosok, bábszínház és lufihajtogató bohóc is. Nem volt nagy tömeg így csúszdáztunk is és játszottunk kicsit apával. Ebédre gyrost ettünk, egyrészt hogy anyát kicsit felmentsük a főzés alól, másrészt hát ünnepli alkalom volt.. apa hozta és itthon fogyasztottuk el, de nagyon fini volt...
A déli alvás után pedig ettünk epret -ami sajnos az idén nem az igazi édes így mostmár nem hangoztatom annyira hogy szeretem - aztán elmentünk arra a játszótérre ahol egy hajó van felállítva. Fotók sajnos nem készültek de kellemesen telt a délután. Csúszdázással, mászókázással, homokozással. Este pedig minden a szokásos rendben zajlott..

Vasárnap pedig reggel kimentünk mamáékhoz és az egész napot az udvaron töltöttük. Sőt, én még az alvást is elhagytam, helyette segítettem apának autót porszívózni. Igazi nagy segítség voltam! :D Aztán ijjászkodtunk is egy keveset a kerben és délután megjöttek Lilikéék is, akik voltak bent Pesten a Nemzeti Vágtán és velük folytatódott a délután. Bográcsba főtt az ebéd is, babgulyást készítettek anya meg mama, ami nagyon fini lett. Hatalmas tányérral megettem belőle. Délutánra pedig még túrós-epres süti is volt az eper mellé.

A köhögésem még mindig tart... Semmi gond vele és velem, csak hogy a déli alvásból rendszerint nagyon köhögve kelek, és még pénteken is visszaköszönt az ebéd a nagy köhögési rohamtól.. úgyhogy ma sem voltam oviban.. Anya gondolkodik a holnapi napon, csak ahhoz meg kell oldania, hogy Majára vigyázzon valaki még délben hazahoz,mert ott aludni nem tudnék még emiatt a fránya köhögés miatt... :s

1 megjegyzés:

Móni írta...

A programok szuperek lehettek :) Főleg, hogy itt a nyár és végre lehetünk kint a szabadba akár mennyit :)
Gyógyulgassatok és élvezzétek a jó időt!
Anna és Máté