2008. december 14., vasárnap

Apával telt a hétvége

Egész hétvégén együtt voltam apával, és anyuék legnagyobb örömére 8 óráig aludtunk és utána még lustiztunk szombaton is és vasárnap is.. Na jó, ennek a nagy alvásnak az oka az volt, hogy sajnos az éjszakák a szokásos módon teltek mindkét nap. Amint a fejem a párnára ért már köhögök.. az orromból most jelenleg meg már nem akar jönni semmi.. De ezek szerint tényleg igaz,hogy az arcüregem tele lehet, mert csak ez lehet a magyarázat arra, hogy fekvő helyzetben köhögési rohamok jönnek rám.. Szóval anya és én sem vagyunk valami kipihentek még mindig. Ma anyáék vettek egy infralámpát is, azzal is melegítem az arcomat és az orrcseppet használjuk, ami helyi antibiotikum, meg a nyákoldót. Holnaptól pedig indul a sóterápia. Az antibiotikumot csak akkor kezdjük el, ha péntekig nem javul a helyzet és a doktornéni feltétlenük szükségesnek látja.
Szombaton a hosszú lusti és reggeli után apával elmentünk ebédhez kiflit venni,mert anya diósgubát szerett volna csinálni. Meg keresztanyuékhoz is felugrottunk, néhány dologra volt szükség. Ott Lilivel is játszhattam egy kicsit, aminek nagyon örültem ám.
Hazaérve játszottunk apával, aztán ebédeltünk és aludtam egy bő órát. Délután még egy vásárlókörútra indultunk,mert néhány ajándék még hiányzik a karácsonyi listáról. Anya nagyon kipurcant a végére.. már a háta közepére sem kívánta ezt az óriási tömeget és a lavírozás az emberhad között.. Ő már ilyenkor nem szeret vásárolni. Én élveztem. Az auchanba voltunk, ahol kipróbáltam az összes kis autót, megnéztem a rénszarvast és a törpéket is. Meg mellette még 1-2 kis üzletbe is benéztünk, egy hatalmas játékboltban is körbementünk, ami szintén nagyon tetszett.. anyának már nem annyira mert azt mondta, itthon Vácon sokkal kedvezőbb árakon tud a játékboltban vásárolni.
Már több mint 7 óra volt mire hazaértünk. Vacsira krumplifőzit ettünk apával fini sülthusival, nagyon jól sikerült. Anya meg ledőlt, és megmozdulni sem volt ereje meg kedve.
Így majdnem fél 9 volt mire ágyba kerültem, de sajnos jött a köhögés és még fél 10kor sem tudtam igazán aludni. De aztán sikerült és hajnal háromig nem volt gond. Akkor megint majdnem 1 órát szenvedtem és reggel 6 fele is rámjött a köhögés..
A mai nap is így későn indult és már 9 is elmúlt mire a reggelivel végeztünk.
Aztán apával nekifogtunk a munkának. :) Apa mosogatott, megszereltük a könyvespolcomat, hogy végre felkerüljön az ágybam fölé a helyére.. nagyon csini lett. :) Porszívóztunk, teregettünk. Anya főzött fini ebédet, meg megpakolta 2x is a mosógépet. Ebéd után apa elment, valami dolga akadt még, én meg majden fél 2 volt mire el tudtam aludni,mert sajnos megint mire a fejem letettem, jött a köhögés.. és az orromból továbbra sem akar jönni semmi sem.. :(
Aztán aludtam bő 1 órát és mire felkeltem apa is itthon volt.
Folytatódott a munka hát.. :) Feltettük a kocsonyánakvalót főni,mert apa alkotni akart. Anya megcsinálta Maja kiságyát, nagyon szép lett. :) Majd pedig közösen megsütöttük a mézeskalácsot.. :) Hmmmm fini lett és én is nagy segítég voltam. Az összes mazsolával díszítettet én készítettem el, meg segítettem a forma kiszúrásában is.. :) Igaz folyton az ellenkezőjét csináltam egész nap annak amit mondtak vagy kértek. Délután már apa is úgy felemelte a hangját, hogy rendesen megszeppentem tőle, és jobbnak láttam a legóim között elbújni.
Miután mindennel készen lettünk és anya fel is mosott, ő ledőlt,mert elfáradt, mi meg építettünk egy hatalmas garázst apával legóból.
Mostanában már az étkezések előtti cirkusz is megszűnni látszik, általában. Ma is szó nélkül mentem vacsizni és lelkesen megettem a macisajtos stanglit uborkával. :)
Utána apával diavetítőztünk fent, és most éppen a fürdés vége fele járunk... Vár ránk ismét egy köhögős éjszaka.. :(

4 megjegyzés:

Bea írta...

SZegénykém,nálatok sem jauvl a helyzet.Én nem tudom milyen vírus ez,de ugyaan ez a helyzet,bár talán egy kicsit jobb,mert éjszaka nem kelek fel mindig,de nekem is alig jön valami az orromból,viszont köhögök mint egy kutya.Na meg anya is,mondjuk ő érzi is hogy az arcürege van tele,és nem bírja kifujni,meg fáj már a hasa a sok köhögéstől.Reméljük emiatt nem lessz baj,és MArci nem jön jorábban.
De ugylátom azért jó volt apával hétvégézni.
Gyógyuljatok meg ti is minél hamarabb,hogy karira rendben legyünk.
Puszi:Bencikusék

Gabi írta...

Örülünk,hogy hétvégén együtt volt a család!:)
További jobbulást kívánunk!:(Infra lámpázzatok,az valóban jó!Utána 2 órán keresztül nem lehet kimenni a hidegbe,nekünk azt mondta a doktornénink.Anno Levinek volt gyakran arcüreg-gyulladása,akkor még azt tanácsolta a doktornő,hogy a szobájába párásítsuk a levegőt éjszakára.Valamelyeset jobb volt az éjjel úgy.Mielőbbi jobbulást kívánunk mégegyszer!
Szkokán fiúk

Bogár és Gerti írta...

Remélem a sóterápia megteszi a kelő hatást!!
Puszi

Melinda írta...

Jaj, ez a fránya-fránya köhögés:(((( Csak elmúlik már végre, mesélj majd, a sóterápia hatásáról!
Nahát, Te elbújsz a legóidhoz Kristóf, ha Rád szólnak???? Én aztán nem, még mit nem, folytatom, ha már belekezdtem:))) Velem vasárnap pörölt anya egész álló nap:((
Kérünk szépen képet Maja elkészült ágyikójáról és a mézeskalácsról, ha szabad, okés?? Nagyon kiváncsiak vagyunk ám és még egy óriási kérésünk lenne. A mézeskalács receptjét megkaphatjuk? Van egy, de a kedvesebbik óvónénim szerint másnapra megkeményedett, ezzel anya nem mer kísérletezni:(
További gyors gyógyulást kívánunk , puszi!!!!