2008. szeptember 29., hétfő

Első óvodai ismerkedős napom


Megtörtént az ismerkedés első napja. És hát az éjszakám rendkívül nyugodtan telt, ahhoz képest hogy sejtettem más lesz ez a hétfő reggel. Fél 2 fele felébredtem, hogy pisilni kell meg szomjas vagyok, aztán pedig fél 8-kor anyának úgy kellett felébresztenie engem.. :) Aztán reggelire ettem banánt, joghurot, ittam tejecskét és negyed 9 fele elindultunk az óvodába.

Anya is ott volt ma velem végig, én meg a vonatra csaptam le rögtön. De mikor mentünk be nagyon tetszett ahogy megtaláltam a csigabigámat, és hogy leülhettem alá.. Az ovónénikkel próbáltam kommunikálni,meg tologattam a vonatot, rajzoltam egy kicsit, de anyától azért nem merészkedtem túl messzire.

Közben 9 órakor minden gyerek lecsücsült a szőnyegre és mondtunk mondókákat, meg énekeltünk, verseltünk, bár én most inkább csak figyeltem, nem csináltam még semmit.. mint a zenebölcsibe a kezdetekkor..:) Egy őszi verset is elmondtak a gyerekek nagyon ügyesen:


"Köd szitál, hull a dér

lepereg a falevél,

földre szökik szemétnek,

aki éri ráléphet,

zizegő szél űzi, hajtja,

hullongó hó betkarja."


10 órakor eljöttünk anyával, bár én még alkudoztam, hogy ezt-meg azt játszom előtte, tehát jól éreztem magam.. Sajnos anya nem volt elragadtatva,mert hiába voltak 3-an a 20 gyerekkel, annyira nem figyeltek rájuk...:( A szülőin azt is mondták, hogy kikisérik wc-re a gyerekeket, ezzel szenben egyedül küldték ki őket és utánuk sem mentek...:(

Mielőtt elköszöntünk még vehettem egy almaszeletet én is, amit a gyerekek az udvarra menés előtt fognak majd megenni.. Hazafele viszont elejtettem, és mivel anya nem engedte , hogy a sárból felvegyem irdatlan bömbölésbe kezdtem, és vissza akartam menni mindenáron. ( a végén már én is majdnem sírtam, alig bírtam megnyugtatni... nekem is potyogtak a könnyeim..) Aztán anya nagy nehezen megnyugtatott és elmentünk bevásárolni. Vettünk a piacon szép piros almát is nekem.:)

Hazaérve játszottam egy kicsit, szinezgettem a cicát amit az ovónéni adott nekem és nézegettem a mesekönyveket. Aztán ebéd előtt anya elolvasta a kedvenc Micimacis mesémet is. Majd megettem a gulyásleveset és ettem dédi habostekercséből, majd aludni tértem...

Délután pedig játszunk majd anyával és talán motorozni is lemegyünk egyet. Apával reggel sajnos nem találkoztam mert sokáig aludtam, de tegnap este megígérte,hogy ma hamar jön haza... Elmesélem majd neki, milyen volt a mai napom.

És holnap már anya ott is fog hagyni 1 órácskára egyedül...


4 megjegyzés:

Bogár és Gerti írta...

:) Nekünk mindegy hol vagytok csak legyetek! ;) (de ha nem muszáj a szóellenőrt kinyomhatnátok :$ )
Puszi

Lori and Ruben írta...

Jól sikerült ez az elsö nap. Csak kár az almáért és a hisztiért:(
Holnapra meg ügyi legyél:)
Lori

Mia és Maja írta...

Látjuk,Anyának nehezebb lesz,mint Neked..:$
De,így volt ez nálunk is,minden rendben lesz,mert Te nagyon okos és ügyes fiú vagy Kristófka!:)

Ami a WC-t illeti,itt is ígértek fűt-fát,Miácska pedig egyedül rohangál a WC-re,keresi,melyik is az ő bilikéje...:s:(

Sok sikert a holnapi naphoz is,millió puszika!!!

Melinda írta...

Na, ma tuti, hogy rákérdezek Melindánál arra, megy-e vele valaki, ha pisilnie kell. Igaz, én már túl vagyok a kezdeti szakaszon, de... ugye tudod Szilvi, hogy mennyire kikészültem:((( Baj volt nekem minden, lázas igyekezettel próbáltam kiszedni a lányomból, mit és hogyan csinált, segített-e neki valaki, stb,stb. Megértelek, hogy nem tetszettek dolgok, itt detto ez van. 20 gyerek, három felnőtt és... NEM veszik észre a lehelet parány szobába, hogy a lányom sír, mert hiányzom neki. Jó, mi???????? Meg sem kérdezik tőle (nem első eset, hogy elmondta itthon, sírtam anya,mert hiányoztál,de megvigasztaltam magam) hogy mi a baj, miért sír? Egyik ovi jobb,minta másik,én azt mondom:(
De kívánom, hogy Kristóf érezze nagyon jól magát!!!!!!!!!!!! Ez a fontos!!!!